Alkuvuoden havainnot ohjelmistokehityksen trendeistä vuonna 2022 - Tecci

Alkuvuoden havainnot ohjelmistokehityksen trendeistä vuonna 2022

Oikeiden ohjelmistokehitysratkaisujen avulla autetaan yrityksiä selviämään ja tuottamaan, pandemiatilanteenkin keskellä. Kokosimme yhteen viisi trendiä, joiden olemme huomanneet ottavan tilaa ohjelmistokehityksen alalla vuoden 2022 aikana.

1. Python

Monipuolinen ohjelmointikieli Python on suosittu ohjelmistokehittäjien keskuudessa, muun muassa sen takia että se on helppo oppia ja sillä on paljon käyttäjiä. Pythonia voi hyödyntää esimerkiksi skripteissä, vaativassa ja tieteellisessä laskennassa, sekä graafisten esitysten ja verkkosovellusten luonnissa.

2. PWA-sovellukset

PWA-sovellus eli Progressiivinen Web App tarjoaa monia etuja perinteisiin natiivisovelluksiin verrattuna. Käyttökokemus on samanlainen kuin natiivisovelluksella, mutta sen saa ladattua suoraan nettisivuilta sovelluskaupasta etsimisen sijaan. Sen voi myös lisätä aloitusnäytölle natiivisovellusten tapaan. Kirjoitimme PWA-sovelluksien hyvistä ja huonoista puolista jo viime vuoden puolella, mutta trendi on jatkunut tänäkin vuonna vahvana. Tutustu PWA-sovelluksien hyviin ja huonoihin puoliin tästä.

3. Automatisoitu koodin tarkistaminen

Koodin tarkistaminen ohjelman avulla sujuu nopeammin kuin jos se tehtäisiin manuaalisesti. Automatisoitu ohjelma myös tunnistaa virheet ja mahdolliset ongelmat usein ihmistä tarkemmin.

4. Saavutettavuus

Vuonna 2025 EU:n esteettömyysdirektiivi alkaa koskemaan kaikkia digitaalisia palveluja, myös yksityisten toimijoiden ylläpitämiä. Saavutettavuus pitää viimeistään nyt ottaa huomioon ohjelmistokehityksessä. Direktiiviä noudattamalla edistetään yhdenvertaisuutta ja tarjotaan parempi käyttökokemus.

5. Ulkoistaminen

Palvelujen ulkoistaminen auttaa yrityksiä loistamaan ydinosaamisessaan. Monilla yrityksillä ei ole resursseja itse huolehtia ohjelmistokehityksestä, vaan siihen on järkevämpää palkata ulkopuolista apua. Vuokrattu ohjelmistokehittäjä voi esimerkiksi kirjoittaa koodia tai testata tuotteiden toimivuutta.

personal-img

Nicolas Wuolle

Account Director

nicolas@tecci.fi

+358 50 555 9955

personal-img

Otto Silventola

CEO

otto@tecci.fi

+358 40 507 6080

Jätä viesti

Hyväksyn rekisteriselosteen ja tietojeni tallentamisen