Milloin ja miksi vuokrata ohjelmistokehittäjä? - Tecci

Milloin ja miksi vuokrata ohjelmistokehittäjä?

Onko yrityksellesi tulossa uusi IT-projekti vai oletteko jatkokehittämässä jo olemassa olevaa palvelua? Onko yrityksessänne jo IT-osaamista, mutta lisäkäsiä ja kokemusta tarvittaisiin lisää? Ohjelmistokehittäjän vuokraaminen voisi olla teille tarpeen! 

Unohda rankat rekrytointiprosessit ja keskity yrityksesi ydintoimintaan 

Ohjelmistokehittäjän vuokraus on yritykselle hyvä vaihtoehto, kun ei haluta käyttää rekrytointiprosessiin liikaa resursseja. Tälläisia tilanteita voi tulla vastaan, jos esimerkiksi osaamista tarvitaan vain tietyn projektin ajaksi tai nopealla aikataululla. Vuokrattujen ohjelmistokehittäjien projektien pituudet vaihtelevat yleensä muutamista kuukausista vuoteen. Osaaminen onkin järkevää ostaa vain tarvituksi ajaksi, ja asiakas maksaa vain sovituista tunneista. 

Tällä hetkellä esimerkiksi kokeneemmista ohjelmistokehittäjistä on Suomessa huutava pula ja jotta yrityksesi löytää parhaimmat tekijät joutuu se kilpailemaan satojen muiden yritysten kanssa samoista osaajista. Tämä on ensinnäkin raskasta, kallista ja yleensä melko tuloksetonta.  

Ulkoinen ohjelmistokehittäjä tuo kokemusta projektiin yrityksen ulkopuolelta 

Vuokrattava ohjelmistokehittäjä tuo tehokkuutta työryhmään, tarjoaa yritykselle erilaisia näkökulmia, konsultoi liiketoiminnan kehittämisessä ja toimittaa digitaalisia palvelukokonaisuuksia. Hän pakottaa yrityksen tehostamaan prosesseja, sillä turhasta on tyhmä maksaa. Kaikki asiakkaat ja tehtävät ovat erilaisia joten tehtävänkuva ei ole täysin samanlainen, vaan vaihtelee kunkin projektin tarpeiden mukaan.  

Puhutaan rehellisesti kustannuksista. Minkä hintainen on ohjelmistokehittäjä?  

Ohjelmistokehittäjän tuntihinta määräytyy toimeksiannon pituuden mukaan, pidempikestoisissa projekteissa se on yleensä edullisempi. Hinta on alkaen 80€/h ja kokeneet tekijät maksavat enemmän. 

Mitä jos osaaja ei vastaakaan tarvetta?

Lyhyt irtisanomisaika mahdollistaa lyhyen sitoutumisen. Yritykselle pyritään myös antamaan mahdollisuus vaihtaa ohjelmistokehittäjää, jos ensimmäisen vaihtoehdon taidot eivät vastaakaan projektin tarpeisiin. 

Tarvitsetko vahvistusta projektiisi? Kysy meiltä lisää vapaista kehittäjistä! 

personal-img

Nicolas Wuolle

Account Director

nicolas@tecci.fi

+358 50 555 9955

personal-img

Otto Silventola

CEO

otto@tecci.fi

+358 40 507 6080

Jätä viesti

Hyväksyn rekisteriselosteen ja tietojeni tallentamisen