7 ajankohtaista UI-suunnittelun trendiä - Tecci

7 ajankohtaista UI-suunnittelun trendiä

UI-suunnittelun eli käyttöliittymäsuunnittelun trendit kannattaa huomioida ja käyttää hyväksi esimerkiksi verkkosivuja tai sovellusta suunniteltaessa. Visuaalisesti houkutteleva ja nykyaikainen käyttöliittymä on tärkeä osa käyttäjäystävällistä kokemusta. Kaikkia vallitsevia trendejä ei tarvitse hyödyntää kerralla, vaan on tärkeää valikoida ne, jotka vastaavat parhaiten käyttäjien tarpeisiin. 

1. Minimalismi 

Minimalistisessa UI-suunnittelussa keskitytään yksinkertaiseen ja pelkistettyyn, mutta tyylikkääseen lopputulokseen. Kun käyttöliittymä ei vie liikaa huomiota, itse sisältö pääsee erottumaan. Minimalismissa keskitytään määrän sijasta laatuun. 

2. Pastellivärit 

Pehmeät pastellisävyt toimivat hyvin osana rauhallista ja silmiä miellyttävää designia. Eri väreillä on psykologisia ja fysiologisiakin vaikutuksia käyttäjään, ja oikein valituilla pastellisävyillä voidaankin luoda rentoutunutta oloa.  

3. Gradientit 

Huomion kiinnittävät gradientit ovat monipuolinen työkalu UI-suunnittelussa. Niiden avulla voidaan tuoda designiin lisää syvyyttä, näyttävyyttä ja tietenkin värejä. 

4. Glassmorphism

Niin sanottu “glassmorphism” luo illuusion huurretusta lasista läpinäkyvyyden ja sumeuden avulla. Tämän tyyliset elementit toimivat parhaiten, kun ne kerrostetaan värikkäiden taustojen, muotojen ja kuvien kanssa.  

5. Rohkea typografia 

Huomiota herättävällä, modernilla typografialla kerrotaan viesti tehokkaasti ja itsevarmasti. Jo muutamilla sanoilla voidaan luoda vahva ensivaikutelma. 

6. Pehmeät varjot 

Hellävaraisilla varjoilla lisätään syvyyttä ja kontrastia käyttöliittymän ulkonäköön.  

7. Ikonit 

Yksinkertaiset ja helposti ymmärrettävät ikonit auttavat kommunikoimaan tehokkaasti. Ne ovat myös persoonallisempia ja muistettavampia kuin pelkkä teksti, ja ne auttavat murtamaan kielimuureja.

personal-img

Nicolas Wuolle

Account Director

nicolas@tecci.fi

+358 50 555 9955

personal-img

Otto Silventola

CEO

otto@tecci.fi

+358 40 507 6080

Jätä viesti

Hyväksyn rekisteriselosteen ja tietojeni tallentamisen