WordPress-verkkosivun ostajan opas: oma verkkosivupohja vs valmisteema - Tecci

WordPress-verkkosivun ostajan opas: oma verkkosivupohja vs valmisteema

WordPress

WordPress-toteutuksia on erilaisia ja WordPress-toteutukset vaihtelevat aina kevyemmistä blogisivustoista edistyneempiin, suurempiin ja monimutkaisempiin kokonaisuuksiin. Yritysten ostaessa uusia verkkosivuja, määrittävät budjetti ja aika suurelta osalta sen, minkälaiseen toteutukseen ryhdytään. WordPress-verkkosivut voidaan rakentaa alusta alkaen joko täysin kustomoidusti tai vaihtoehtoisesti olemassa olevan valmiin teeman päälle. Vaihtoehdoissa on suuria eroja, joita avaamme tässä kirjoituksessa käsitellen molempien vaihtoehtojen hyötyjä ja haittoja.

Kustomoitu verkkosivu

Kustomoitu WordPress-sivusto rakennetaan tyhjästä ja alusta alkaen asiakkaan tarpeita varten. Tämä tarkoittaa, että sivusto on täysin uniikki ja vastaavaa toteutusta ei löydy keneltäkään toiselta. Kun verkkosivu rakennetaan designista tekniseen toteutukseen täysin asiakkaan tarpeiden mukaan, vie se luonnollisesti enemmän aikaa ja vaatii tarkempaa suunnittelua. Laajan ja ammattimaisen sivuston rakentamiseen vaaditaan usein asiantuntijatiimi, johon voivat kuulua esimerkiksi UI/UX suunnittelija, muutama ohjelmistokehittäjä sekä projektivastaava.

Yleisesti kustomoidut verkkosivut ovat suunniteltu vastaamaan paremmin yrityksen liiketoiminnallisiin tarpeisiin sekä haasteisiin ja näin ollen myös teknisesti toteutettu järkevästi. Tämän avulla yritys voi hyödyntää verkkosivujaan paremmin useissa eri tarkoituksissa. Hyvin rakennetut verkkosivut ovat ennen kaikkea visuaalisesti tyylikkäitä, edustavat brändiä ja tuovat sen tyylikkäästi esiin, ovat helppokäyttöisiä ja nopeita sekä täyttävät SEO-vaatimukset. Kustomoidusti rakennettujen verkkosivujen kohdalla nämä voidaan helposti saavuttaa, kun jo suunnittelu ja määrittely vaiheessa kiinnitetään huomiota asiakkaan liiketoiminnan kannalta olennaisiin kohtiin.

Valmisteemaiset verkkosivut 

Valmisteemainen verkkosivu on parhaassa tapauksessa yritykselle kustannustehokas ratkaisu, sillä sen kehitysaika on huomattavasti kustomoitua verkkosivua lyhyempi. Valmisteemaisen verkkosivun alhaisempi kustannus johtuu siitä, että kehittämiseen varattavaa aikaa ei kulu teeman rakentamiseen, visuaalisen ilmeen suunnitteluun taikka sen koodaamiseen. Valmispohjalle rakentaessa verkkosivua voidaan käyttää teemoja, jotka ovat edullisia tai jopa ilmaisia. 

Vaikka kaikki tämä kuulostaa hyvältä, sisältävät valmisteemaiset verkkosivut paljon heikkouksia, joiden huomiointi on tärkeää. Ensinnäkin valmisteema on nimensä mukaan valmis, joka tarkoittaa, että sen kustomointia ei suositella. Teemoihin ja teemaan liitettyihin lisäosiin tulee päivityksiä, jonka johdosta niiden muokkaaminen voi vaurioittaa sivua tulevaisuudessa, mikäli tehdyt muokkaukset eivät ole päivitysten kanssa yhteensopivia. Useimmissa tapauksissa WordPress-teemat eivät ole myöskään automaattisesti SEO-ystävällisiä. Niissä voi olla joitain sisäänrakennettuja SEO-ratkaisuja, mutta ne tarvitsevat laajaa räätälöintiä täyttääkseen hyvän SEO-rakenteen kriteerit. Tämän lisäksi valmisteemaisia verkkosivuja ei pystytä skaalaamaan yhtä helposti yrityksen kasvaviin tarpeisiin verrattuna kustomoituihin verkkosivuihin. Lisäksi valmisteemaiset verkkosivut saattavat sisältää tietoturvan kannalta haavoittuvuuksia.

Kumpi valita?

Näkemyksemme mukaan yritysten tulisi panostaa verkkosivuihin ja kehitysprojekteihin, sillä verkkosivut toimivat yritysten ensisijaisena markkinoinnin ja myynnin kanavana. Lisäksi hyvin rakennetut ja brändin mukaiset verkkosivut antavat yrityksestä ammattimaisen ja luotettavan kuvan. Kustomoitujen verkkosivujen kustannus on valmisteemaa suurempi, mutta pitkällä aikavälillä tämä voi tulla edullisemmaksi, kun kustomoitujen verkkosivujen jatkokehitys ja muokattavuus on  helpompaa ja ketterämpää. Tuotamme verkkosivut yrityksille aina ”avaimet käteen” -periaatteella ja täysin kustomoidusti. Tällöin tarjoamme asiakkaillemme projektikokonaisuutta sisältäen verkkosivujen suunnittelun ja määrittelyn, graafisesta ilmeen suunnittelun, teknisen toteutuksen sekä ylläpidon.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin katsotaan teille parhaiten sopiva verkkosivukokonaisuus.

Katso töitämme!

personal-img

Nicolas Wuolle

Account Director

nicolas@tecci.fi

+358 50 555 9955

personal-img

Otto Silventola

CEO

otto@tecci.fi

+358 40 507 6080

Jätä viesti

Hyväksyn rekisteriselosteen ja tietojeni tallentamisen